当前位置: 首页 > 文档 > 试题 > 虚拟语气练习题及答案

虚拟语气练习题及答案

2016-11-28 20:44:24 试题 来源:http://www.chinazhaokao.com 浏览:

导读:    虚拟语气练习题及答案  下面是www chinazhaokao com中国招生考试网小编整理的虚拟语气练习题及答案,供大家参考!  1 Everything ...

   虚拟语气练习题及答案

  下面是www.chinazhaokao.com中国招生考试网小编整理的虚拟语气练习题及答案,供大家参考!

  1.Everything ______ if Albert hadn’t called the fire brigade.

  a.will be destroyed b. will have been destroyed

  b.would be destroyed d. would have been destroyed

  2.If you hadn’t gone with Tom to the party last night,______. 虚拟语气练习题及答案

  a.you would meet John already b. you won’t have missed John

  c.you will have met John d. you would have met John

  3.Supposing this ship ______ , do you think there would be enough life jackets for all the passengers?

  a. was sinking b. has sunk c. were to sink d. sunk

  4.The insects would devour all our crops and kill our flocks and heads, if ______ for the protection we get from insect-eating animals.

  a. it is not b. it were not c. were it not d. they were not

  5.The teacher suggested that each student ______ a plan for the vacation.

  a. made b. make c. makes d. will make

  6.Frankly, I’d rather you ______ anything about it for the time being.

  a. do b. don’t do c. didn’t do d. will not do

  7.After the way she treated you, if I ______ in your place.

  a. be b. am c. was d. were

  8.The idea is that the nation ______ an unmanned spacecraft to explore the planet first.

  a. sent b. sends c. send d. must send

  9.It’s high time you ______.

  a. start to work b. would start to work c. started to work d. had started to work

  10.“If I hadn’t practiced when I was younger,” the musician says,“I ______ able to play so well now.”

  a. wouldn’t be b. won’t be c. wouldn’t have been d. couldn’t have been

  11.It is imperative that you ______ there in person.

  a. are b. were c. be d. will be

  12.The atomic structure is, ______, a miniature solar system.

  a. as it were b. as if they were c. as it were d. as if are

  13.We required that the machine parts ______ cast iron.

  a. is made of b. be made from c. be made of d. is made by

  14.The management urged that the cost of production ______.

  a.to be further reduced b. was further reduced

  b.be further reduced d. should further reduced

  15.The business is risky. But ______ we would be rich.

  a. should we succeed b. we should succeed c. might we succeed d. would we succeed

  16.I wish our teacher ______ to give another test. I haven’t got prepared yet.

  a. isn’t going b. weren’t going c. will not going d. could have gone

  17.I wish I ______ to the movies with you last night.

  a. went b. did go c. could go d. could have gone

  18.I’d just as soon ______ rudely to her.

  a. that you won’t speak b. your not speaking c. you not speak d. you didn’t speak

  19.If I ______ in the twenty-first century, I ______ my vacation in a very different way.

  a. should live…would spend b. will live ….should spend

  c. are living … should have spent d. will be living…would have spent

  20.It is required that the machine ______ as frequently as necessary.

  a. be oiled b. must be oiled c. is oiled d. will oil 虚拟语气练习题及答案

  21.His English teacher recommends that he ______ a regular degree program.

  a. begins b. begin c. will begin d. is beginning

  22.We prefer that the plan ______ before being put into execution.

  a.is fully discussed b. must be fully discussed

  c.be fully discussed d. will be fully discussed

  23.What do you think of his proposal that improvements ______ in the old type of vacuum cleaner?

  a. be made b. will be made c. would be made d. will have to be made

  24.The doctor’s advice is that the patient ______ about his real physical condition.

  a.be not told b. not be told c. will not be told d. must not be told

  25.______,we could not have finished the work on time.

  a.If they do not help us b. Was it not for their help

  c.Should they offer to help us d. But for their help

  26.If we had been more careful, we ______ much better results now.

  a. got b. had got c. would be getting d. would have got

  27.Henry ______ a rich man today if he had been more frugal in the past.

  a. would be b. is c. will be d. was

  28.They thought it desirable that an armed guard ______ in readiness.

  a. stands b. stand c. stood d. would stand

  29.All science students, ______,should have a good foundation in basic sciences.

  a.whether they are future physicists and chemists

  b.they are future physicists of chemists

  c.they should be future physicists of chemists

  d.be they future physicists or chemists

  30.Sally can’t have written tome, or ______ the letter by now.

  a. I’ll get b. I’ll have got c. I’d have got d. I’d get

  31.I should very much like to have gone to the party but I ______.

  a. am not invited b. was not invited c. shall not be invited d. am not being invited

  32.There is a general understanding among the members of the Board of Directors that chief attention ______ to the undertaking that is expected to bring in highest profit.

  a. is given b. gives c. should be given d. must be given

  33.One of the requirements for a fire is that the material ______ to its burning temperature.

  a. be heated b. is heated c. would be heated d. to heat

  34.“Did you go to see the football match yesterday?”

  “No. I didn’t feel well, but I would have gone if I ______.”

  a.did b. have c. would d. had

  35.If we had known that she had planned to arrive today, we ______ her at the bus station.

  a. may have met b. might meet c. may meet d. might have met

  36.We’re safer in a train than we would be if we ______ any other way.

  a. traveled b. had traveled c. travel d. have traveled

  37.He told me how he had given me shelter and protection without which I ______ of hunger and cold.

  a. would be died b. would have died c. would die d . will have died

  38.______ today, he would get there by Friday.

  a.Was he leaving b. If he is leaving c. Were he to leave d. If he leaves

  39.Had electronic computers not been invented, many problems of space flight ______.

  a.could be not solved b. could not be solved

  b.could not have been solved d. could not have solved

  40.He is a poorly learnt man. But he acts as though he ______.

  a. is b. were c. should be d. seems like

  41.The driver looked over the engine carefully lest it ______ on the way.

  a. goes wrong b. go wrong c. went wrong d. would go wrong

  42.______ the fog, we should have reached our destination.

  a. Because of b. In spite of c. In case of d. But for

  43.The old man went to office on foot, but he ______ by bus.

  a. might have gone b. ought have gone c. could have gone d. should be gone

  44.He is working hard for fear that he ______ to pass the exam.

  a. fails b. may fail c. should fail d. would fail

  45.She put on her glasses in order that she _____.

  a. can see b. saw c. had seen d. might see

  46.Whatever ______ we’ll go ahead.

  a. had happened b. will happen c. might happen d. may be happened

  47.If I ______ out of ink, I might have finished writing the paper.

  a. hadn’t run b. shouldn’t run c. didn’t run d. haven’t run

  48.But for your advice, I ______ into trouble.

  a. would get b. got c. might have got d. should get

  49.______ for the traffic jam, I should have covered fifty miles.

  a. Had it been b. Had it not been c. It had not been d. It not had been

  50.Were it not for the adoption of the open policy, things ______ they are today.

  a. would never be b. could have been c. would never have been d. didn’t have

  51.If only I ______ there.

  a. have not been b. would not been c. will not be d. had not been

  52.Tom would buy that bicycle but he ______ no money.

  a. had b. has c. had had d. has had

  53.I didn’t go to the party, but I do wish I _____ there.

  a. was b. were c. had been d. went

  54.It is time we ______ up our results.

  a. sum b. summed c. will sum d. would sum

  55.Dr Bethune worked hard as if he ______.

  a. never had felt tired b. had never felt tired c. never felt tired d . was tired never

  56.I enjoyed the movie very much. I wish I ______ the book from which it was made.

  a. have read b. should have read c. am reading d. had read

  57.It is strange that such a thing ______ in your school.

  a.will happen b. happens c. should happen d. happened

  58.If she could sew,______.

  a.she make a dress b. she would have made a shirt

  c.she will make a shirt d. she would had made a coat

  59.“Did you notice John was not at work today?”

  “No. If ______ working, I would have noticed it.”

  a.I’d be b. I wasn’t c. I’d been d. weren’t

  60.“Why don’t you explain it to her?”

  “I ______ it to her if I thought she would understand.”

  a.would explain b. will explain c. explain d. would have explained

  61.“Your performance was very good.”

  “I could have done better if I ______ more time.”

  a. have had b. had c. had had d. will have had

  62.“She wouldn’t drink her medicine last night, would she?”

  “______.”

  a.No, but I wish she wouldn’t b. No, but I wish she had

  b.Yes, I wish she drank d. yes, I wish she could

  63.I think it advisable that he ______ for Tokyo soon.

  a. will leave b. may leave c. leave d. leaves

  64.The committee asked that the matter ______ at the next meeting.

  a. would be discussed b. will be discussed c. be discussed d. may be discussed

  65.______ to the doctor right away, he might have been alive today.

  a.If he went b. Were he gone c. should he had gone d. Had he gone

  66.______ the work, he would do it some other way.

  a. Was he going b. If he does c. Were he to do d. If he is doing

  67._____,I hardly think I would have recognized him.

  a.Should his name not be mentioned b. Had someone not mentioned his name

  c.If someone did not mention his name d. If someone had mentioned his name

  68.I’d just as soon ______ to the theatre tonight.

  a. not going b. not to go c. not go d. that I won’t go

  69.At the last committee meeting, the motion that the club ______ open until midnight was defeated.

  a. remains b. remain c. remained d. would remain

  70.The business of each day, ______ selling goods or shipping them, went quite smoothly.

  a. it being b. be it c. was it d. it was

  虚拟语气练习答案

  1 D 19 A 37 B 55 B

  2 D 20 A 38 C 56 D

  3 C 21 B 39 C 57 C

  4 B 22 C 40 B 58 B

  5 B 23 B 41 B 59 C

  6 C 24 A 42 D 60 A

  7 D 25 D 43 C 61 C

  8 C 26 C 44 C 62 B

  9 C 27 A 45 D 63 C

  10 A 28 B 46 C 64 C

  11 C 29 D 47 A 65 D

  12 C 30 C 48 C 66 C

  13 C 31 B 49 B 67 B

  14 C 32 C 50 C 68 C

  15 A 33 A 51 D 69 B 虚拟语气练习题及答案

  16 B 34 D 52 B 70 B

  17 D 35 D 53 C 71

  18 D 36 A 54 B 72

相关热词搜索:
1、“虚拟语气练习题及答案”由中国招生考试网网友提供,版权所有,转载请注明出处。
2、欢迎参与中国招生考试网投稿,获积分奖励,兑换精美礼品。
3、"虚拟语气练习题及答案" 地址:http://www.chinazhaokao.com/shiti/754114.html,复制分享给你身边的朋友!
4、文章来源互联网,如有侵权,请及时联系我们,我们将在24小时内处理!