当前位置: 首页 > 英语 > 职称英语 > 2016职称英语b级答案

2016职称英语b级答案

2016-04-04 11:20:01 职称英语 来源:http://www.chinazhaokao.com 浏览:

导读:   2016职称英语b级答案  下面是www.chinazhaokao.com中国招生考试网小编整理的2016职称英语b级答案,供大家参考!  一:词汇选项(第1......

  2016职称英语b级答案

  下面是www.chinazhaokao.com中国招生考试网小编整理的2016职称英语b级答案,供大家参考!

  一:词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分)

  下面每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定1个意义最为接近选项。

  1 The high-speed trains can have a majorimpact on travel preferences.

  A force

  B influence2016职称英语b级答案

  C surprise

  D power

  答案:B 名词。impact“影响”,influence与其同义,故选B。本句意为:高铁会对旅游偏好产生严重影响。force“力量;压力”;surprise“惊奇;惊讶”;power“权力”。

  2 Can you follow the plot?

  A change

  B investigate

  C write

  D understand

  答案:D 动词。本句意为:你懂这情节吗?此句中follow意为“领悟;能理解”,understand与此同义,故选D。change“改变”;investigate“调查;研究”;write“写”。

  3 Even in a highly modernized country, manual work is still needed.

  A physical

  B mental

  C natural

  D hard2016职称英语b级答案

  答案:A 形容词。本句意为:即使在一个高度现代化的国家,仍然需要体力劳动者。此句中manual“手工的;体力的”,而physical“身体(上)的”,两者同义,故选A。mental“精神的”;natural“自然的”;hard“困难的”。

  4 In the latter case the outcome can be serious indeed.

  A result

  B judgment

  C decision

  D event

  答案:A 名词。outcome“结果”,result同义,选A。judgment“判断;裁决”;decision“决定”;event“事件;项目”。

  5 Norman Blamey is an artist of deep convictions.

  A statements

  B beliefs

  C suggestions

  D claims2016职称英语b级答案

  答案:B 名词。conviction“信念;信仰”,belief“信仰”,故选B。statement“声明;陈述”;suggestion“建议”;claim“要求;声称”。

  6 Up to now, the work has been easy.

  A So

  B So long

  C So that

  D So far

  答案:D 短语。up to now“至今,迄今”,so far“迄今为止;到目前为止”,故选D。so“如此;这么”;so long“再见”;so that“以便;所以”。

  7 The report advocated setting up day training colleges.

  A supposed

  B excited

  C suggested

  D discussed

  答案:C 动词。advocate“提倡;主张”;suppose“假设;认为”;excite“激起;刺激”;suggest“建议;提议”;discuss“讨论”,可知advocate与suggest同义,故选C。

  8 Accordingly, a number of other methods have been employed.

  A Therefore

  B Afterwards2016职称英语b级答案

  C However

  D Furthermore

  答案:A 连词。accordingly“因此,所以(表因果关系)”,故选项A therefore“所以”与此同义。afterwards“后来、然后”;however“然而;可是(表转折关系)”;furthermore“此外;而且(表递进关系)”。

  9 The outlook from the top of the mountain is breathtaking.

  A view

  B sight

  C look

  D point

  答案:A 名词。outlook“景色”,view“风景”,故选A。本句意为:山顶上的风景令人叹为观止。选项四个单词的意思都很相近,易混淆。sight“视觉;视野”;look“看;样子”;point“要点”。

  10 Our lives are intimately bound up with theirs.

  A tensely

  B nearly

  C carefully

  D closely2016职称英语b级答案

  答案:D 副词。intimately“熟悉地;亲密地”,closely“紧密地;亲切地”,两者意思相近,选D。本句意为:我们的生活与他们紧密联系。tensely“紧张地”;nearly“差不多;几乎”;carefully“仔细地”。

  11 The union representative put across her argument very effectively.

  A explained

  B invented

  C considered

  D accepted

  答案:A 短语。put across“阐明;讲清楚”,explain“说明;解释”,故选A。本句意为:工会代表有效地阐明了她的论点。invent“发明”;consider“考虑”;accept“接受”。

  12 He talks tough but has a tender heart.

  A heavy

  B strong

  C kind

  D wild

  答案:C 形容词。tender“温柔的;体贴的”,如 a tender heart“一颗温柔的心”。heavy“沉重的”;strong“坚强的”;kind“亲切的;和蔼的;体贴的”;wild“野蛮的”,故kind与tender同义,选C。

  13 It is no use debating the relative merits of this policy.

  A making2016职称英语b级答案

  B taking

  C discussing

  D expecting

  答案:C 动词。debate“辩论;讨论”,discuss与此同义,故选C。make“制作;制造”;take“拿;获得”;expect“期待”。

  14 Our statistics show that we consume all that we are capable of producing.

  A waste

  B buy

  C use

  D sell

  答案:C 动词。consume“消费;用掉”,use与此同义,选C。waste“浪费”;buy“购买”;sell“卖”。

  15 The fuel tanks had a capacity of 140 liters.

  A function

  B ability

  C power2016职称英语b级答案

  D volume

  答案:D 名词。capacity“能力;容量”。本句意为:油箱的容量为140升。因此在这句话中,capacity意为“容量”,volume“量;体积”,故选D。这题易错选B ability“能力”,是capacity的同义词,但在此句中capacity意为“容量”,不能替换。function“功能”;power“力量;权力”。

  二、阅读判断(第16~22题,每题1分,共7分)

  阅读下面这篇短文,短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断。如果该句提供的是正确信息,请在答题卡上把A涂黑;如果该句提供的是错误信息,请在答题卡上把B涂黑;如果该句的信息文章中没有提及,请在答题卡上把C涂黑。

  Hercules

  Once upon a time there was a great Greek hero, Hercules. He was taller and stronger than anyone you have ever seen. On his shoulder he carried a club and in his hand he held a bow (弓). He was known as the hero of a hundred adventures.

  Hercules served a king. The king was afraid of him. So again and again he sent him on difficult tasks. One morning the king sent for him and told him to fetch three golden apples for him from the garden of the Singing Maidens (歌女). But no one knew where the garden was.

  So Hercules went away. He walked the whole day and the next day and the next. He walked for months before he saw mountains far in the distance one fine morning. One of the mountains was in the shape of a man, with long, long legs and arms and huge shoulders and a huge head. He was holding up the sky. Hercules knew it was Atlas, the Mountain God. So he asked him for help.

  Atlas answered, "My head and arms and shoulders all ache. Could you hold up the sky while I fetch the golden apples for you?"

  Hercules climbed the mountain and shouldered the sky. Soon the sky grew very heavy. When finally Atlas came back with three golden apples, he said, "Well, you are going to carry the mountain forever. I'm going to see the king with the apples." Hercules knew that he couldn't fight him because of the sky on his back. So he shouted:

  "Just one minute's help. My shoulders are hurting. Hold the sky for a minute while I make a cushion (垫子) for my shoulders."

  Atlas believed him. He threw down the apples and held up the sky.

  Hercules picked up the apples and ran back to see the king.

  16 Hercules was the tallest man in the world2016职称英语b级答案

  A Right B Wrong C Not mentioned

  答案:A 定位于第一段Once upon a time there was a great Greek hero, Hercules. He was taller and stronger than anyone you have ever seen.意为“他比你所见到的任何人都更高更强。”与题目相同,选A。

  17 Hercules worked in the king's garden

  A Right B Wrong C Not mentioned

  答案:C 定位于第二段Hercules served a king.赫拉克勒斯为国王服务。但文中未提及他在具体在哪里为国王服务,故题目中的信息是未提及,选C。

  18 Hercules was given many difficult tasks because the king wanted to get rid of him.

  A Right B Wrong C Not mentioned

  答案:A 定位于第二段The king was afraid of him. So again and again he sent him on difficult tasks.意为“国王害怕他,因此一次又一次地派他去执行困难的任务。”与题目意思相近,选A。

  19 Atlas was the giant who held up the sky.

  A Right B Wrong C Not mentioned

  答案:A 定位于第三段He was holding up the sky. Hercules knew it was Atlas, the Mountain God. So he asked him for help.与题目意思相同,故选A。

  20 Atlas ran faster than Hercules.

  A Right B Wrong C Not mentioned

  答案:C 题目意为“阿特拉斯比赫拉克勒斯跑得快。”此信息在文章中没有提及,故选C。

  21 Atlas got the golden apples for Hercules because he wanted to be the king himself.

  A Right B Wrong C Not mentioned2016职称英语b级答案

  答案:B 定位于第五段When finally Atlas came back with three golden apples, he said, "Well, you are going to carry the mountain forever. I'm going to see the king with the apples."可知阿特拉斯只是打算自己拿着苹果去见国王,并不是他想当国王,故选B。

  22 Hercules finally managed to get the apples by defeating Atlas

  A Right B Wrong C Not mentioned

  答案:B 定位于第五段Hercules knew that he couldn't fight him because of the sky on his back.意为“赫拉克勒斯知道他不能打败阿特拉斯,因为天在他的背上。”与题目的意思相反,“最终,赫拉克勒斯设法打败阿特拉斯,获得苹果。”,故选B。

  三、概括大意与完成句子(第23~30题,每题1分,共8分)

  阅读下面这篇短文,短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第2~5段每段选择1个正确的小标题;(2)第27~30题要求从所给的6个选项中选择4个正确选项,分别完成每个句子。请将答案涂在答题卡相应的位置上.

  Successful Language Learners

  1 Some people seem to have a knack for learning languages. They can pick up new vocabulary, master rules or grammar, and learn to write in the new language more quickly than others. They do not seem to be any more intelligent than others, so what makes language learning so much easier for them? Perhaps if we take a close look at these successful language learners, we may discover a few of the techniques which make language learning easier for them.

  2 First of all, successful language learners are independent learners. They do not depend on the book or the teacher; they discover their own way to learn the language. Instead of waiting for the teacher to explain, they try to find the patterns and the rules for themselves. They are good guessers who look for clues and form their own conclusions. When they guess wrong, they guess again. They try to learn from mistakes.

  3 Successful language learning is active learning. Therefore, successful learners do not wait for a chance to use the language; they look for such a chance. They find people who speak the language and they ask these people to correct them when they make a mistake. They will try anything to communicate. They are not afraid to repeat what they hear or to say strange things; they are willing to make mistakes and try again. When communication is difficult, they can accept information that is inexact or incomplete. It is more important for them to learn to think in the language than to know the meaning of every word.

  4 Finally, successful language learners are learners with a purpose. They want to learn the language because they are interested in the language and the people who speak it. It is necessary for them to learn the language in order to communicate with these people and to learn from them. They find it easy to practice using the language regularly because they want to learn with it.

  5 What kind of language learner are you? If you are a successful language learner, you have probably been learning independently, actively, and purposefully. On the other hand, if your language learning has been less than successful, you might as well try some of the techniques outlined above.

  23 Paragraph 1_________.

  24 Paragraph 2_________.

  25 Paragraph 3_________.2016职称英语b级答案

  26 Paragraph 4_________.

  A Ways to Learn a Language Successfully

  B Learning a Language Purposefully

  C Learning a Language Actively

  D Learning a Language Independently

  E Learning from Mistakes

  F Learning to Think in the Target Language

  23. A 定位于该段第一句Some people seem to have a knack(=ways) for learning languages.为主旨句,意为“有些人似乎有学习语言的诀窍。”与选项A意思相同,是主旨句的改写,故选A。

  24. D 定位于该段第一句First of all, successful language learners are independent learners(=independently).是主旨句,故选D。

  25. C 定位于该段第一句Successful language learning is active learning(=learn actively).是主旨句,选项C是此句的改写,故选C。

  26. B 定位于该段的第一句Finally, successful language learners are learners with a purpose(=purposefully).是主旨句,故选B。

  27 Successful language learners derive conclusions_________.

  28 Independent language learners rely on themselves_________.

  29 Active language learners seize every opportunity_________.2016职称英语b级答案

  30 The author wrote this text_________.

  A to discover sentence patterns and grammatical rules

  B to expand vocabulary

  C to use the target language

  D to encourage unsuccessful language learners to learn independently, actively and purposefully

  E from clues

  F to say strange things

  27. E 定位于第二段They are good guessers who look for clues and form their own conclusions.意为“他们很会猜测,会找出线索并得出自己的结论。”选项E符合原文内容。

  根据题目中derive可直接判断选E,derive from“源于;来自”。

  28. A 定位于第二段Instead of waiting for the teacher to explain, they(=independent language learners) try to find the patterns and the rules for themselves.故选A。

  29. C 定位于第三段Therefore, successful learners do not wait for a chance(=seize every opportunity) to use the language; they look for such a chance.故选C。

  30. D 定位于最后一段If you are a successful language learner, you have probably been learning independently, actively, and purposefully. On the other hand, if your language learning has been less than successful, you might as well try some of the techniques outlined above.可得出作者的目的就是为了鼓励不成功的语言学习者应该主动地、独立地、有目的地学习语言,故选D。

  四、阅读理解。短文后有5道题,每道题后面都有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题,从4个选项中选择1个最佳答案涂在答题卡相应的位置上。

  New Foods and the New World

  In the last 500 years, nothing about people---not their clothes, ideas, or languages---has changed as much as what they eat. The original chocolate drink was made from the seeds of the cocoa tree by South American Indians. The Spanish introduced it to the rest of the world during the 1500’s. And although it was very expensive, it quickly became fashionable. In London shops where chocolate drinks were served became important meeting places. Some still exist today.

  The potato is also from the New World. Around 1600, the Spanish brought it from Peru to Europe, where it soon was widely grown. Ireland became so dependent on it that thousands of Irish people starved when the crop failed during the "Potato Famine" of 1845-6, and thousands more were forced to emigrate to America.

  There are many other foods that have traveled from South America to the Old World. But some others went in the opposite direction. Brazil is now the world’s largest grower of coffee, and coffee is an important crop in Colombia and other South American countries. But it is native to Ethiopia. It was first made into a drink by Arabs during the 1400’s.

  According to an Arabic legend, coffee was discovered when a goatherd named Kaldi noticed that his goats were attracted to the red berries on a coffee bush. He tried one and experienced the "wide-awake" feeling that one-third of the world’s population now starts the day with.

  1. According to the passage, which of the following has changed the most in the last 500 years?

  A) Food.

  B) Chocolate.2016职称英语b级答案

  C) Potato.

  D) Coffee

  答案:A 细节辨析题。定位于第一段In the last 500 years, nothing about people---not their clothes, ideas, or languages---has changed as much as what they eat.可知在过去的500年,他们吃的食物改变得最多。因此选A。

  2. "Some" in "Some still exist today" means

  A) some cocoa trees.

  B) some chocolate drinks.

  C) some shops.

  D) some South American Indians.

  答案:C 词义解释题。定位于第一段In London shops where chocolate drinks were served became important meeting places. Some still exist today.根据语境,可判断some指代的是前一句的主语shop,故选C。

  3. Thousands of Irish people starved during the "Potato Famine" because

  A) they were so dependent on the potato that they refused to eat anything else.

  B) they were forced to emigrate to America.2016职称英语b级答案

  C) the weather conditions in Ireland were not suitable for growing the potato.

  D) the potato harvest was bad.

  答案:D 细节辨认题。定位于第二段thousands of Irish people starved when the crop failed (土豆歉收、减产)during the "Potato Famine" of 1845-6,选项D符合原文内容,故选D。

  4. Coffee originally came from

  A) Brazil.

  B) Colombia.

  C) Ethiopia.

  D) Arabia.

  答案:C 细节辨认题。定位于第三段But it is native to(=come from) Ethiopia.故选C。

  5. The Arabic legend is used to prove that

  A) coffee was first discovered by Kaldi.

  B) coffee was first discovered by Kaldi’s goats.2016职称英语b级答案

  C) coffee was first discovered in south American countries.

  D) coffee drinks were first made by Arabs.

  答案:D 细节辨认题。定位于第三段It was first made into a drink by Arabs during the 1400’s.后解释说明了The Arabic legend,因此选D。

  Good Modern Newspaper

  A good modern newspaper is an extraordinary piece of reading. It is remarkable first for what it contains: the range of news from local crime to international politics, from sport to business to fashion to science, and the range of comment and special features (特写) as well, from editorial page to feature articles and interviews to criticism of books, art, theatre and music. A newspaper is even more remarkable for the way one reads it: never completely, never straight through, but always by jumping : from here to there, in and out, glancing at one piece, reading another article all the way through, reading just a few paragraphs of the next. A good modern newspaper offers a variety to attract many different readers, but far more than any one reader is interested in. What brings this variety together in one place is its topicality ( 时事性),its immediate relation to what is happening in your world and your locality now. But immediacy and the speed of production that goes with it mean also that much of what appears in a newspaper has no more than transient (短暂的) value. For all these reasons, no two people really read the same paper: what each person does is to put together out of the pages of that day's paper, his own selection and sequence, his own newspaper. For all these reasons, reading newspapers efficiently, which means getting what you want from them without missing things you need but without wasting time, demands skill and self-awareness as you modify and apply the techniques of reading.

  36 A modern newspaper is remarkable for all the following EXCEPT its_____

  A. wide coverage.

  B. uniform style.

  C. speed in reporting news.

  D. popularity.

  答案:B 细节辨析题。句子It is remarkable first for what it contains可得出选项A;句子A good modern newspaper offers a variety可得出选项D;句子What brings this variety together in one place is its topicality ( 时事性),its immediate relation to what is happening in your world and your locality now.选项C,因此可知选项B在文章中没有提及,故选B。

  37 According to the passage, the reason why no two people really read the "same" newspaper is that______

  A. people scan for the news they are interested in.

  B. different people prefer different newspapers.2016职称英语b级答案

  C. people are rarely interested in the same kind of news.

  D. people have different views about what a good newspaper is.

  答案:A 细节辨析题。定位于句子For all these reasons, no two people really read the same paper: what each person does is to put together out of the pages of that day's paper, his own selection and sequence, his own newspaper.可知选项A符合文章内容选A。

  38 It can be concluded from the passage that newspaper readers______

  A. apply reading techniques skillfully.

  B. jump from one newspaper to another.

  C. appreciate the variety of a newspaper.

  D. usually read a newspaper selectively.

  答案:D 推理判断题。定位于最后一句For all these reasons, reading newspapers efficiently, which means getting what you want from them without missing things you need but without wasting time, demands skill and self-awareness as you modify and apply the techniques of reading.可推断报纸的阅读者都是选择性阅读,故选D。

  39 A good newspaper offers "a variety" to readers because______

  A. it tries to serve different readers.

  B. it has to cover things that happen in a certain locality.

  C. readers are difficult to please.

  D. readers like to read different newspapers.

  答案:A 细节辨析题。定位于句子A good modern newspaper offers a variety to attract(= serve) many different readers, but far more than any one reader is interested in.故选A。

  40 The best title for this passage would be”_______”

  A. The Importance of Newspaper Topicality

  B. The Characteristics of a Good Newspaper

  C. The Variety of a Good Newspaper

  D. Some Suggestions on How to Read a Newspaper

  答案:B 主旨大意题。根据全文内容可知主要讲了好的报纸的特点,故选B。

  Quality Education

  A quality education is the ultimate liberator. It can free people from poverty, giving them the power to greatly improve their lives and take a productive place in society. It can also free communities and countries, allowing them to leap forward into periods of wealth and social unity that otherwise would not be possible.

  For this reason, the international community has committed itself to getting all the world's children into primary school by 2015, a commitment known as Education for All.

  Can education for all be achieved by 2015? The answer is definitely "yes", although it is a difficult task. If we now measure the goal in terms of children successfully completing a minimum of five years of primary school, instead of just enrolling for classes, which used to be the measuring stick for education, then the challenge becomes even more difficult. Only 32 countries were formerly believed to be at risk of not achieving education for all on the basis of enrollment rates. The number rises to 88 if completion rates are used as the criterion.

  Still, the goal is achievable with the right policies and the right support from the international community. 59 of the 88 countries at risk can reach universal primary completion by 2015 if they bring the efficiency and quality of their education systems into line with standards observed in higher-performing systems. They also need significant increases in external financing and technical support. The 29 countries lagging farthest behind will not reach the goal without unprecedented rates of progress. But this is attainable with creative solution, including use of information technologies, flexible and targeted foreign aid, and fewer people living in poverty.

  A key lesson of experience about what makes development effective is that a country's capacity to use aid well depends heavily on its policies, institutions and management. Where a country scores well on these criteria, foreign assistance can be highly effective.

  41 In the first paragraph, the author suggests that a quality education can______

  A. free countries from foreign rules.

  B. speed up social progress.

  C. give people freedom.

  D. liberate people from any exploitation.

  答案:B 推理判断题。定位于第一段It can also free communities and countries, allowing them to leap forward into(speed up) periods of wealth and social unity(=social progress) that otherwise would not be possible.可知素质教育有助于加快社会进步。故选B。

  42 Ideally, the goal of the program of Education for All is to______ by 2015.

  A. get all the world's children to complete primary school

  B. enroll all the world's children into primary school

  C. give quality education to people of 88 countries

  D. support those committed to transforming their education systems

  答案:B 细节辨认题。定位于第二段For this reason, the international community has committed itself to getting all the world's children into primary school by 2015, a commitment known as Education for All.意为“出于这一原因,国际社会决定致力于在2015年前让全世界所有儿童都能上小学,此决定称为“全民教育”。”选项B符合,故选B。选项A是说让全世界所有儿童都完成小学教育,与原文内容不一致。

  43_____ countries are now at risk of not achieving education for all on the basis of completion rates.

  A.32

  B.59

  C.29

  D.88

  答案:D 细节辨认题。定位于第三段Only 32 countries were formerly believed to be at risk of not achieving education for all on the basis of enrollment rates. The number rises to 88 if completion rates are used as the criterion.意为“如果使用毕业率为标准,则这个数字怕是要涨到88个。”故选D。

  44 According to the passage, which of the following is NOT mentioned as the right policy?

  A. Raising the efficiency of education systems.

  B. Improving the quality of education.

  C. Using information technologies.

  D. Building more primary schools.

  答案:D 细节辨认题。句子59 of the 88 countries at risk can reach universal primary completion by 2015 if they bring the efficiency and quality of their education systems=raising the efficiency of education systems and improving the quality of education,“提高教育体系的效率和质量”,选项A和B在文中有提及;句子But this is attainable with creative solution, including use of information technologies, flexible and targeted foreign aid, and fewer people living in poverty.与选项C相同。综上可知,选项D在文中没有提及,故选D。

  45 As can be gathered from the last paragraph, foreign aid______

  A. may not be highly effective.

  B. is provided only when some criteria are met.

  C. alone makes development possible.

  D. is most effective for those countries lagging farthest behind.

  答案:A 推理判断题。定位于最后一段A key lesson of experience about what makes development effective is that a country's capacity to use aid well depends heavily on its policies, institutions and management. Where a country scores well on these criteria, foreign assistance can be highly effective.意为“有关“什么促使教育有效发展”的一个关键的经验教训是:一个国家利用援助的能力主要取决于其政策、制度和管理。基于这些标准,在一个国家表现好的领域,国际社会的援助就可能非常有效。”可排除B、C、D,故选A。

  五:补全短文(第46~50题,每题2分,共10分)2016职称英语b级答案

  下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容讲其分别放回原有位置,以恢复文章面貌。

  "Happy Birthday to You"

  The main problem in discussing American popular culture is also one of its main characteristics: it won't stay American. No matter what it is, whether it is films, food and fashion, music, casual sports or slang, it's soon at home elsewhere in the world. There are several theories why American popular culture has had this appeal.

  One theory is that it has been "advertised" and marketed through American films, popular music, and more recently, television. (46) They are, after all, in competition with those produced by other countries.

  Another theory, probably a more common one, is that American popular culture is internationally associated with something called "the spirit of America.” (47)

  The final theory is less complex: American popular culture is popular because a lot of people in the world like it.

  Regardless of why it spread, American popular culture is usually quite rapidly adopted and then adapted in many .other countries. (48) "Happy Birthday to You," for instance, is such an everyday song that its source, its American copyright, so to speak, is not remembered. Black leather jackets worn by many heroes in American movies could be found, a generation later, on all those young men who wanted to make this manly-look their own.

  Two areas where this continuing process is most clearly seen are clothing and music. Some people can still remember a time when T-shirts, jogging clothes, tennis shoes, denim jackets, and blue jeans were not common daily wear everywhere. Only twenty years ago, it was possible to spot an American in Paris by his or her clothes. No longer so: those bring colors, checkered jackets and trousers, hats and socks which were once made fun of in cartoons are back again in Paris as the latest fashion.(49)

  The situation with American popular music is more complex because in the beginning, when it was still clearly American, it was often strongly resisted. Jazz was once thought to be a great danger to youth and their morals, and was actually outlawed in several countries. Today, while stills blowing its rather American roots, it has become so well established. Rock "n" roll and its variations, country & western music, all have more or less similar histories. They were first resisted, often in America as well, as being "low-class," and then as "a danger to our nation's youth.” (50) And then the music became accepted and was extended and developed, and exported back to the U. S.

  A.As a result, its American origins and roots are often quickly forgotten.

  B. But this theory fails to explain why American films, music, and television programs are so popular in themselves.

  C. American in origin, informal clothing has become the world's first truly universal style.

  D. The BBC, for example, banned rock and roll until 1962.

  E. American food has become popular around the world too.

  F. This spirit is variously described as being young and free, optimistic and confident, informal and disrespectful.

  46. B

  47. F

  48. A2016职称英语b级答案

  49. C

  50. D

  六、完形填空(第51~65题,每题1分,共15分)

  阅读下面的短文,文中有15处空白,每处空白给出了4个选项,请根据短文的内容从4个选项中选择1个最佳答案,涂在答题卡相应的位置上。

  The American Family

  In the American family the husband and wife usually share important decision making. When the children are old enough, they take part_________(51). Foreigners are often surprised by the permissiveness of American parents. The old rule that "children should be seen and not heard" is rarely_________(52), and children are often allowed to do what they wish without strict parental_________(53). The father seldom expects his children to obey him_________(54) question, and children are encouraged to be independent_________(55) an early age. Some people believe that American parents carry this freedom_________(56) far. Others think that a strong father image would not_________ (57) the American values of equality and independence. Because Americans emphasize the importance of independence, young people are expected to break_________(58) their parental families by the time they have_________(59) their late teens or early twenties.     (60), not to do so is often regarded as a failure, a kind of weak dependence.

  This pattern of independence often results in serious_________ (61) for the aging parents of a small family. The average American is expected to live_________(62) the age of 70. The job-retirement age is _________(63) 65. The children have left home, married, and_________(64) their own households. At least 20 percent of all people over 65 do not have enough retirement incomes. _________ (65) the major problem of many elderly couples is not economic. They feel useless and lonely with neither an occupation nor a close family group.

  51 A either B though C as well D also

  51. C

  52 A discussed B followed C seen D heard

  52. B

  53 A control B support C agreement D criticism

  53. A

  54 A for B on C without D in

  54. C2016职称英语b级答案

  55 A in B at C on D for

  55. B

  56 A too B almost C nearly D quite

  56. A

  57 A fit B meet C suit D satisfy

  57. C

  58 A up B into C through D away from

  58. D

  59 A reached B come C arrived D developed

  59. A

  60 A In truth B In name C Indeed D In a word

  60. C

  61 A questions B problems C matters D affairs

  61. B

  62 A on B up C from D beyond

  62. D

  63 A only B usually C sometimes D seldom

  63. B2016职称英语b级答案

  64 A set forth B set aside C set up D set down

  64. C

  65 A But B Therefore C In contrast D Even if

  65. A

相关热词搜索:

最新推荐职称英语

更多
1、“2016职称英语b级答案”由中国招生考试网网友提供,版权所有,转载请注明出处。
2、欢迎参与中国招生考试网投稿,获积分奖励,兑换精美礼品。
3、"2016职称英语b级答案" 地址:http://www.chinazhaokao.com/yingyu/zhichengyingyu/336262.html,复制分享给你身边的朋友!
4、文章来源互联网,如有侵权,请及时联系我们,我们将在24小时内处理!